Hoe is het om mama te zijn

by maandag, augustus 22, 2016

Mama zijn is meer dan fantastisch! Alle clichés zijn waar en dat klinkt heel standaard, maar het is gewoon zo.
De liefde die je van zo´n kleintje krijgt is echt de beste energie die je kunt krijgen en de liefde die je voelt voor je kindje is echt onvoorwaardelijk!
Lina is ontzettend lief en makkelijk. In het begin moet je zo´n kleintje echt leren kennen en is het vaak zoeken naar wat ze willen en bedoelen. Dit gaat nu steeds makkelijker omdat ik haar echt heel goed ken. Met haar huiltjes weet ik wat ze bedoelt, zo kan ze honger hebben, pijn voelen, verdrietig zijn, of gewoon even de diva uithangen;-).
Lina is een echt meisje en gilt en kraait van plezier, echt super gezellig! Ik woon alleen met Lina, maar voel me nooit eenzaam. Ze is zo gezellig en we hebben echt onze ritueeltjes samen. Ik probeer Lina een duidelijk ritme te geven zodat ze structuur in haar dag heeft. Dat geeft rust voor haar en ook voor mij. Naast mama en blogger ben ik pedagogisch medewerker en wist ik al redelijk veel van baby’s af. Dit heeft me in het begin zoveel zelfvertrouwen gegeven en nu nog. Ik krijg vaak te horen dat ik zo lekker relaxed ben met Lina en als mama en zo voelt het ook. Ik heb me in al die 7 maanden eigenlijk nog nooit onzeker gevoeld over het moederschap. Ik heb het geluk dat ik al veel handigheidjes weet, maar daarnaast luister ik ook gewoon naar mijn hart en dat moet iedere ouder doen. Je leeft samen met je kindje en je kent het door en door, je weet echt wel wat die kleine nodig heeft en wat ze bedoelen.
Lina slaapt sinds dat ze het in het ziekenhuis heeft gelegen niet meer door, zo kwam ze vannacht 5 keer. Dat is heel vervelend voor de nachtrust van je baby en ook voor jezelf, ik probeer dan maar te denken, ook dit gaat weer over. Zolang ik positief kan blijven straal ik dit uit naar Lina en heb ik een relaxte baby en daar tekenen we allemaal voor toch?

14067668_1155533351175484_1948122558460061981_n

Vinden jullie het leuk om af en toe iets over het moederschap te lezen? Let me know in the comments!

Liefs Lindy

4 Responses
 • Dick
  augustus 23, 2016

  Super Mama!! Trots op jullie!!

  • Lindy
   september 2, 2016

   Dankjewel! En wij op jou!

 • Anneke
  september 1, 2016

  Geweldig stuk lin!!ik denk indd ook dat je veel op je gevoel kan vertrouwen. Mocht ik vragen hebben straks kom ik wel bij jou 😉

  • Lindy
   september 2, 2016

   Dankje Anneke! Je bent altijd welkom, maar ik weet zeker dat je het super gaat doen als mama!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *