Single mama

by vrijdag, januari 27, 2017

Lina is 13 januari 1 jaar geworden en dat hebben we flink gevierd! Afgelopen december ben ik 30 jaar geworden en deze twee mijlpalen hebben we dan ook samen gevierd. De hele kamer hing vol met slingers, foto´s en ballonnen. Ik had een tafel vol met taarten en cupcakes, zo kon iedereen pakken wat hij of zij lekker vond.
Al ruim 9 maanden zorg ik alleen voor Lina en het lijkt me wel leuk om jullie daar wat meer over te vertellen.
Als alleenstaande ouder komt er heel veel op je neer en omdat ik hier niet voor heb gekozen zal ik er waarschijnlijk anders tegenaan kijken als een ouder die er wel bewust voor heeft gekozen.
Ik heb het geluk dat ik samen woon met het allerleukste meisje van de wereld;-), want kleine, lieve Lina maakt mij dol gelukkig! Ik ben zo verliefd op dit kleine meisje en ik weet nu echt hoe onvoorwaardelijke liefde voelt. Elke dag heb ik een reden om op te staan, het dekbed van me af te schoppen en mezelf te bedolven met kusjes van Lina. We hebben een echt meidenhuis waar regelmatig k3 door de kamer galmt en waar we samen op dansen. We spelen samen, eten samen, lezen boekjes en knuffelen heel wat af.
Het ouderschap is iets moois maar ook iets zwaars, en nu ik alleen ben ervaar ik het dan ook met ups en downs. Met mijn achtergrond als pedagogisch medewerker weet ik gelukkig al veel van kinderen, de zorg, opvoeding en hun ontwikkeling af. Toch is het lastig dat je nooit eens kunt overleggen, samen beslissingen kunt maken of een paar extra handen hebt. De nachten zijn nog eens extra zwaar aangezien Lina erg slecht slaapt. Ik heb inmiddels al van alles geprobeerd, maar ik ben bang dat dit moeilijk te verhelpen is. Gebroken nachten breken me soms wel eens op, daarom neem ik wel eens dag of middag verlof op om bij te slapen. Dat is misschien zonde, maar het is nu echt nodig en anders red ik het gewoon niet.
Ook de boodschappen doen, huishouden regelen, mijn sociale leven, werk, sport en ga zo maar door is een heel geplan. Mijn sociale leven is vrij rustig momenteel, maar gelukkig heb ik hele fijne vriendinnen die dit begrijpen en vaker naar mij toe komen dan andersom.
Als ik dit van te voren had geweten, was ik denk ik gek geworden, maar als het zo in je schoenen wordt geschoven doe je het gewoon! Wij mensen beschikken echt over een oerkracht wanneer we het nodig hebben. Ik heb soms het gevoel dat ik in overleef stand sta, maar daarnaast ervaar ik ook veel geluk. Best wel heel dubbel, maar alles begint steeds meer te wennen. Het gemis van mijn ex partner is weg, wel mis ik iemand om me heen. Ik wil graag een gezinnetje hebben en de liefde delen. In de toekomst zullen vast en zeker mooie dingen in het verschiet liggen, want ik geloof in karma en ik weet zeker dat wij heel veel goeds verdienen.

thumbnail_IMG_20170115_152552_325

Ik ben benieuwd of er meer single mama’s mijn blog bezoeken, en hoe zij het alleenstaande ouderschap ervaren.
Bedankt voor het bezoeken van mijn blog en tot snel,

Kus

9 Responses
 • Babs
  januari 27, 2017

  Trots mag je op jezelf zijn Lindy! en vooral veel genieten van je kleine meid.

  • Lindy
   februari 1, 2017

   Lieve Babs, Dankjewel! Je bent lief!

 • Sebnem
  januari 27, 2017

  Mooi en openhartig geschreven Lindy. Ik wens je echt heel veel moois toe. Jij verdient dat meer dan wie dan ook!

  • Lindy
   februari 1, 2017

   Dankjewel lieverd! Zo fijn om je nog steeds zo betrokken te zien bij mijn blog en alles wat ik doe;-)!

 • Feyke
  januari 27, 2017

  Mooi geschreven lin, ik vind het stoer dat je zo open bent en mega trots op je wat je allemaal doet!

  • Lindy
   februari 1, 2017

   Thanks lieverd! Ik ben ook trots op mijn vriendinnen, jullie zijn er 24/7 voor Lina en mij. xxx

 • Mam
  januari 27, 2017

  Ik ben zo ongelooflijk trots op de kracht en doorzettingsvermogen van mijn dochter dat ik zeker weet dat er nog hele mooie vooruitzichten zijn. Ik en je moeder zullen er altijd voor je zijn. Een apetrotse vader en opa.

  • Lindy
   februari 1, 2017

   You are the best dad in the world! Love you pap!

 • Kelly
  april 19, 2017

  Onwijs knap van je. Ik ben tijdens mijn zwangerschap ook alleenstaande moeder geworden. Mijn meisje is nu 2,5 maandjes!! Ik heb onwijs veel respect voor je, hoe goed je het doet. En dat geeft mij hoop ook voor mezelf.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *